Ziua Mondială a Creativității și Inovării

„Creativitatea înseamnă a gândi lucruri noi. Inovația înseamnă a face lucruri noi.” – Theodore Levitt

Ziua Mondială a Creativității și Inovării oferă oamenilor pentru a încerca să rezolve vechile probleme în moduri noi – cu potențialul de a găsi metode mai bune și mai eficiente pentru a ne îndeplini obiectivele!

Ziua Mondială a Creativității și Inovării subliniază importanța creativității și a inovației în impulsionarea dezvoltării durabile. De asemenea, subliniază necesitatea investițiilor în creativitate și inovare pentru a promova creșterea economică și a îmbunătăți calitatea vieții.

Istoria Zilei

În 1452, s-a născut un om, care a stabilit standardul pentru ceea ce înseamnă a fi un om al Renalteriit, destins atât în ​​arte, cât și în științe. S-a implicat în invenție, matematică, muzică, geologie, astronomie, cartografie, pictură – în toate domeniile Leonardo da Vinci, fiind un geniu universal, a făcut progrese semnificative. Abordarea sa logică a lumii a fost cu adevărat avansată și neobișnuită pentru vremea lui.

Fundația Zilei Mondiale a Creativității și Inovării a fost la Toronto, Canada. Fondatorul acesteia, artista canadiană Marci Segal, și-a început studiile în creativitate în 1977 la Centrul Internațional pentru Studii în Creativitate, SUNY Buffalo.

Această zi a fost instituită printr-o rezoluţie a Adunării Generale a ONU.

Ziua mondială a creativităţii şi inovării încurajează gândirea creativă multidisciplinară și oferă oamenilor un pretext pentru a încerca să rezolve probleme vechi folosind metode noi – cu potenţialul de a găsi metode mai bune şi mai eficiente pentru a-şi îndeplini scopurile.

De ce 21 aprilie? Ziua este marcată la şase zile de la data naşterii celui mai de seamă reprezentant al Renaşterii italiene din perioada de apogeu a acesteia, Leonardo da Vinci (15 aprilie 1452) şi cu o zi înaintea Zilei Planetei Pământ.

Ziua Mondială a Creativității și Inovării are ca scop, de asemenea, promovarea unei noi gândiri, care poate oferi o perspectivă nouă asupra problemelor și oportunităților. Ne poate ajuta să devenim mai inovatori și mai productivi, rezultând o creștere economică durabilă și crearea de locuri de muncă.

Creativitatea și inovația sunt benefice în fiecare domeniu de viață, ocupație și carieră. De la cei din serviciul pentru clienți, care găsesc modalități de a-și îmbunătăți experiențele, până la oameni de știință, care în fiecare zi de lucru studiază lucruri noi despre lume și găsesc noi modalități de a le aplica.

Cu eforturi susținute de Națiunile Unite, Ziua Mondială a Creativității și Inovării ne încurajează să ne imaginăm să trăim într-o lume mai bună, cu diferite soluții și în colaborare:

Prin introducerea în practică a inovaţiilor se pot obţine:

  • produse cu caracteristici de calitate îmbunătăţite
  • servicii de calitate superioară
  • procese de producţie noi, mai eficiente şi mai curate (ecologice)
  • modele îmbunătăţite ale sistemului de management al afacerilor – metode moderne de management al forţei de muncă, etc.

Inovaţia este indisolubil legată de creativitate. Inovarea şi creativitatea sunt procese care se intercondiţionează, deoarece găsirea soluţiei la problemele ce apar intr-un proces de inovare necesită creativitate.
Inovaţia vizează o aplicare comercializabilă în practică a unei invenţii: totuşi, inovaţia este posibilă şi fără o prealabilă invenţie.

Generați idei care rezolvă probleme, pot fi lucruri simple, chiar și acasă – lucrurile, care le faceți în timpul zilei, cum le puteți schimba în bine. Uneori, creativitatea și inspirația provin din a face lucrurile puțin diferit decât de obicei. Doar aceste mici schimbări pot determina oamenii să-și schimbe perspectivele.

Distribuiți idei inovatoare. Aveți, de exemplu,  o idee pentru localitatea dvs.? Trimiteți sugestia și spuneți ce beneficii ar aduce aceasta altora din comunitate.

Ziua Mondială a Creativității și Inovării ar putea fi ziua, care poate pune lumea pe o cale cu totul nouă!

Lasă un comentariu